A+ A A-

Persbericht Echte Bakkers Gilde (2011)

PERSBERICHT
DINSDAG 13 DECEMBER 2011

Echte Bakker Nijkamp bakt bijna beste oliebol van Nederland

2e prijs bij keuring Echte Bakkersgilde

Bakkerij Nijkamp, de Echte Bakker met bakkerswinkels in Holten en Zutphen is dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. In 2010 en 2011 wist hij een eerste prijs in de wacht te slepen en dit jaar is hij op goede tweede plaats geëindigd. De oliebollen van bakkerij Nijkamp werden beoordeeld als uitmuntend en kregen de bijbehorende vijf sterren.

Mooi resultaat

Alhoewel Echte Bakker Nijkamp al 2 jaar op een rij de 1e plaats heeft behaald is hij niet minder trots op de 2e plaats. “Jammer dat we geen eerste zijn geworden, maar deze tweede plaats vind ik ook geweldig. Dit laat zien we een elk jaar weer een fantastisch lekker product aan onze klanten verkopen. We hebben er met het hele team weer enorm hard voor gewerkt en dan is dit een prachtige bekroning.”

De keuring     

Elk jaar, als de feestdagen naderen, kunnen alle 205 Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Elke oliebol wordt dan beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals kleur, structuur, afwerking, vulling en smaak. De oliebol van Nijkamp scoorde dit jaar weer op alle onderdelen goed, maar de scores op smaak en eeteigenschappen waren van doorslaggevend belang.

Vleugels

De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw heeft bij een bakker toch altijd wat bijzonders. De drukste periode van het jaar is dan net achter de rug en iedereen maakt zich op om er de laatste dagen van het jaar nog even flink tegenaan te gaan. Het winnen van zo’n prijs geeft die dagen volgens Echte Bakker Nijkamp toch wat extra’s: “Nu we de prijs gewonnen hebben, lijkt het wel of iedereen in het bedrijf vleugels heeft gekregen. De verkoopmedewerksters vinden het geweldig dat ze een prijswinnende oliebol kunnen verkopen, maar ook alle bakkers vinden het prachtig dat hun product zo gewaardeerd wordt en gaan extra gemotiveerd aan de slag zodat iedereen kan proeven hoe goed ze in hun vak zijn.”

Zelf proeven

Hoe leuk het ook is om zo’n prijs te winnen, uiteindelijk gaat het er toch om wat de klanten ervan vinden. Maar daar maakt Echte Bakker Nijkamp zich niet zo druk om. “Vorig jaar hebben we het met de oliebollenverkoop hartstikke goed gedaan. En met deze prijs zijn we ervan overtuigd dat we dit jaar weer goed zal gaan. Als je eenmaal van onze oliebollen hebt geproefd, dan wil je nooit meer andere.”

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN